ESET Blog: Europol și partenerii contracarează un sistem masiv de fraudă a cardurilor de credit

 

 

Operațiunea a fost desfășurată împotriva fraudatorilor care încearcă să monetizeze datele furate ale cardurilor de credit.

 

Europol și mai multe agenții naționale de aplicare a legii s-au unit pentru a stopa comerțul de pe dark web cu datele cardurilor de credit furate, prevenind pierderi de aproximativ 40 de milioane EUR (48 milioane USD) atât pentru persoanele fizice, cât și pentru organizațiile financiare.

 

Operațiunea, denumită Carding Action 2020, a fost realizată pe o perioadă de trei luni și a presupus o analiză a 90.000 de informații privind cardurile de credit. Operațiunea a fost condusă de autoritățile de aplicare a legii din Italia și Ungaria și susținută de colegii lor din Marea Britanie și Europol. Nu este clar deocamdată dacă au fost făcute arestări în acest sens.

 

Europol a contribuit la succesul operațiunii prin strânsa cooperare cu diferitele autorități de poliție și parteneri din sectorul privat, agenția de aplicare a legii din UE acționând ca intermediar și ajutând la coordonarea eforturilor și la schimbul de date.

 

„Prevenind pierderi de peste 40 de milioane de euro, Carding Action 2020 este un exemplu excelent al modului în care schimbul de informații între industriile private și autoritățile naționale de aplicare a legii este cheia în combaterea tendinței de creștere a e-skimmingului și a prevenirii infractorilor cibernetici de a profita de cetățenii UE”, a declarat Edvardas Šileris, coordonatorul Centrului European de Criminalitate Cibernetică al Europol, subliniind încă odată succesul efortului de colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.